نقش بازی در رشد شخصیت کودک
امروزه به مدد کتابهای روانشناسی کودک، انواع بازی برای کودکان از بدو تولد وجود دارد که با توجه به سن کودکان، این نوع بازیها طبقهبندی میشود، این بازیها حتی برای کودکان 3 ماهه متفاوت از 4 ماهه است.
با توجه به این مسئله درمییابیم که بازی چه نقش مهمی در زندگی کودکان ایفا میکند، به گونهای که میتوان بازی را شکل دهنده شخصیت کودک دانست، اگر تحلیل دقیقی بر روی بازی کودکان در خردسالی داشته باشیم میتوانیم تا حد زیادی شخصیت او را در بزرگسالی بیابیم. خشونت، کمرویی، عصبی بودن، ترس و وحشت و عدم اعتماد به نفس در بزرگسالان جزو مواردی هستند که در بازیهای کودکانه این افراد قابل کشف است و اگر در همان دوران به کمک کودکان برویم، در بزرگسالی با مشکلات کمتری روبهرو خواهند شد. از بازی کردن کودک خود جلوگیری نکنید. زیرا در بازی، کودک توانایی ارتباط جمعی با دنیای اطراف خود را پیدا کرده و قادر به حل مشکلات کوچک و بزرگ خود خواهد بود.
با توجه به زندگی ماشینی امروز و خانههایی که روز به روز کوچکتر میشوند، نیازمند یافتن بازیهای مناسب در آپارتمانها هستیم. هرچند هیچ کدام از این نوع بازیها جایگزین بازی در فضای باز نمیشود روانشناسان معتقدند اثرات بازیها در فضای باز به مراتب بیشتر از بازیها در فضای بسته است. متاسفانه امروزه بازیهای کامپیوتری چنان دنیای کودکان را اشغال کرده که از هر گونه بازی فکری و بدنی بازماندهاند و مانع ارتباط جمعی کودک میشوند. یکی از اثرات بد بازیهای کامپیوتری چاقی مفرط کودکان است که به علت نشستن مداوم در مقابل تلویزیون یا کامپیوتر به وجود میآید. بعضی از بازیهای کامپیوتری که جنبه فکری و سرعت عمل دارند در زمانهای محدود برای بچهها مناسب هستند ولی استفاده بیش از حد از این بازیها نه تنها کمکی به آنها نمیکند بلکه تا حدی باعث عصبی و کم حوصله شدن کودکان نیز میشود، به همین دلیل استفاده از این باز یها باید کنترل شده و در زمانهای خاصی باشد.
بازی کردن کودکان به رشد اجتماعی و عاطفی آنها کمک میکند. کودک با دنیا واقعی، زیبایی و زشتیهای آن آشنا میشود و کمکم می آموزد که با همیاری و مشارکت کارهایش را پیش ببرد. کودک با بازی کردن، میآموزد که مسئولیتپذیر باشد و راههایی برای بروز بیان اعتقادات و احساسات خود مییابد.
- لینک منبع
تاریخ: جمعه , 26 اسفند 1401 (13:42)
- گزارش تخلف مطلب